Foto: Signe Fuglesteg Luksengard.

Open Call: Ultimafestivalens gjesteprogram 2024

Ultima, Music Norway og Utenriksdepartementet inviterer en rekke norske og internasjonale aktører til Oslo for å feire mangfoldet av nyskapende og eksperimentell musikk og lydkunst mellom 12. og 21. september

Hva er Ultimas gjesteprogram?

Ultimas gjesteprogram samler kuratorer, presse, forlag, plateselskap, komponister og utøvere fra sentrale institusjoner innen kunstmusikkfeltet i Norge og internasjonalt. Deltakelse på Ultimafestivalens gjesteprogram gir en unik mulighet til å møte noen av de beste aktørene i musikkbransjen gjennom formelle og uformelle aktiviteter.

Gjesteprogrammet vil i år foregå gjennom hele festivalperioden med en rekke faglige og sosiale møteplasser, kunstnerisk program og nettverksmøter. Ved å delta i Ultimas gjesteprogram får du mulighet til å etablere kontakt med aktører du kan møte resten av festivalen. Deltakelse forutsetter at søkeren er aktiv innenfor norsk musikkbransje.

Deltakerne må selv dekke eventuell reise og opphold. Gjestene forplikter seg til å delta på alle festivaldagene i den valgte delegatperioden, enten i tilknytning til festivalens åpningshelg, 12.-15.9 eller avslutningshelg, 19.-21.9. Delegatprogrammet inkluderer gratis deltakelse på alle festivalens arrangementer i den valgte besøksperioden (avhengig av tilgjengelighet og forhåndsbestilte billetter). I tillegg tilrettelegger Ultimafor møter og sosiale sammenkomster mellom gjestene, bransjeaktører og festivalartister gjennom hele festivalperioden.

Hva får du oppleve på Ultimas gjesteprogram?


Festivalprogrammet publiseres på ultima.no 18. juni. I løpet av festivalens ti dager presenterer vi konserter med instrumentalmusikk og elektronisk musikk, musikkteater, opera, lydinstallasjoner, dans, multimedia, performancekunst og mye mer. I tillegg byr vi på faglige aktiviteter, verksteder, kunstnersamtaler og seminarer som del av Ultima Context.

Når: 12.-21. september 2024
Aktivitetstype: Internasjonal nettverksbygging
Målgruppe: Internasjonal musikkbransje og presse med hovedvekt på kunstmusikkfeltet
Søknadsfrist: 24. juni 2024

Søkere som får plass på programmet får beskjed så snart søknadene er behandlet etter søknadsfristen.

Informasjon og påmeldingslenke finner du på Music Norways nettsider.

Published Monday, 10 June 2024