Det Norske Kammerorkester (UTSOLGT)

Orkester
tirsdag 18. september
Universitetets aula, 19:00
To fremstående nordiske solister og Det Norske Kammerorkester markerer den danske komponisten Bent Sørensens 60-årsdag med en feiring som spenner over flere musikalske epoker.

Det Norske Kammerorkester
Universitetets aula
18/9, kl. 19
Bill.: 550 – 200

Leif Ove Andsnes – piano
Tine Thing Helseth – trompet
Terje Tønnesen – kunstnerisk leder

Wolfgang Amadeus Mozart: Eine Kleine Nachtmusik
Bent Sørensen: Klaverkonsert nr. 2 La Mattina
Josef Haydn: Symfoni nr. 7 Le Midi
Bent Sørensen: Trompetkonsert

Pianist Leif Ove Andsnes og trompetist Tine Thing Helseth leder oss gjennom et program som blant annet byr på klassiske verk av Haydn og Mozart. Konserten er lagt opp som en 24-timers syklus, som starter ved midnatt med Mozarts Serenata Notturna. Våkne opp til tonene av Sørensens Klaverkonsert nr. 2 La Mattina med Andsnes, etterfulgt av en forfriskende formiddagstur gjennom Haydns Symfoni nr. 7 Le Midi. Konserten rundes av med Sørensens trompetkonsert med Tine Thing Helseth som solist.

Bent Sørensen er en av Nordens mest toneangivende komponister internasjonalt. Han vant Grawemeyer-prisen 2018 for komposisjon, og New York Philharmonic urfremførte nylig et av hans nye verk. Sørensen har opp gjennom årene hatt et langt og fruktbart samarbeid med kveldens to solister. Komponisten har spesialkuratert verk for sitt eget bursdagsprogram, som en refleksjon over både ungdommens vår og alderdommens høst.

Produsert av Det Norske Kammerorkester.

(Foto: Gregor Hohenberg)

Det Norske Kammerorkester (UTSOLGT)

Universitetets aula 19:00

Billett 550 – 200,-