Beirut Soundclash (WP)

Elektronisk/impro +
lørdag 15. september

Beirut Soundclash 
Cosmopolite
15/9, kl. 21
Bill.: 250/150

Mazen Kerbaj & Ensemble: Live Graphic Score (WP)
Duo Abdelnour/Mayas
‘A’ Trio 

Enten det er gjennom søkende improvisert trompetspill eller samfunnskritisk tegneseriekunst bærer Mazen Kerbaj vitnesbyrd om de innfløkte geopolitiske forholdene rundt Levanten. Kerbaj ble født i Beirut i 1975 og har blitt en nøkkelfigur i byens eksperimentelle musikk- og frijazzmiljø. Han er en av Libanons mest anerkjente musikere internasjonalt og bor for tiden i Berlin.

Kerbaj er også den perfekte gjestekurator for en kveld der Ultima-publikummet introduseres for en konsert i tre avdelinger knyttet til lyden av Beirut og noen av dens musikalske nøkkelpersonligheter.

Mazen Kerbaj skal dirigere verdenspremieren på et grafisk live-partitur fremført av et ensemble med musikere fra Beirut, Berlin og Oslo. Kerbaj vil live-tegne partituret på gjennomsiktige overhead-ark som utgjør forestillingens visuelle elementer

Improvisasjon med høy energi er stikkordene for kveldens siste to avdelinger: duoen med Christine Abdelnour på saksofon og Magda Mayas på preparert piano byr på utrolige lydtransformasjoner som tryller frem kvasielektroniske klanger på de akustiske instrumentene.

Kvelden avsluttes med Kerbajs «A» Trio der gitaristen Sharif Sehnaoui og kontrabassisten Raed Yassin preparerer instrumentene sine med ulike objekter og skaper et univers av lyd som utvider instrumentenes spillerom.

Mazen Kerbaj Beirut/Berlin/Oslo Ensemble
Mazen Kerbaj – conductor
Sofia Jernberg – vocal
Christine Abdelnour – saxophone
Lotte Anker – saxophone
Andrew Lafkas – double bass
Sharif Sehnaoui – electric gutitar
Christian Wallumrød – electronics
Tony Buck – drums
Michael Vorfeld – percussion

Duo Abdelnour/Mayas
Christine Abdelnour – saksofon
Magda Mayas – piano

‘A’ Trio
Mazen Kerbaj – trompet
Sharif Sehnaoui – gitar
Raed Yassin – kontrabass

I samarbeid med Cosmopolite

(Foto: Mazen Kerbaj) 

Beirut Soundclash (WP)

Cosmopolite 21:00

Billett 250/150,-