Mouse on Mars / Carmen Villain & Parris (WP)

Elektronisk/impro +
fredag 14. september

Mouse On Mars
Carmen Villain & Parris (WP)
Røverstaden
14/9, kl. 22
Bill.: 250/150

I et kvart århundre har Jan St. Werner og Andi Toma utviklet et særegent musikalsk språk gjennom duoprosjektet Mouse on Mars, ofte i samarbeid med gjesteartister. Mouse on Mars tilhører et fåtall eksperimentelle popgrupper fra Tyskland som har vakt stor oppmerksomhet og høstet mange lovord internasjonalt, og de har funnet en egen sti gjennom det sjangermessige ingenmannslandet mellom pop, kunst, klubbmusikk og avantgarde.

En typisk Mouse On Mars-konsert er basert på en regelløs blanding av elektroniske lyder som svinger mellom ukontrollerbart kaos og nøye arrangerte strukturer. Musikalsk fremfører duoen en svimlende miks av tekno, pop og forvridde klubbrytmer som dekker hele spekteret fra leken støy til det merkelig vakre. Den flytende estetikken til Mouse on Mars er fylt til randen av fragmenterte melodier, luftig dissonans, skarpe rytmer, bølger av lydpartikler og kontrastfylte lag. Musikken har røtter i rastløs oppfinnsomhet, snodig humor og fryktløse avvik fra normen. I kjølvannet av lanseringen av Dimensional People (Thrill Jockey) i år, som er Mouse On Mars’ 12. studioalbum, skal duoens energiske liveshow nå innta Røverstaden – Oslos nye, hippe arena.

Kvelden byr også på den Oslo-baserte produsenten Carmen Villain i et nytt liveprosjekt med den London-baserte artisten Parris. Villains stemningsfulle musikalske lappeteppe i møte med Parris' dub og bass er det perfekte forspillet før Mouse On Mars’ fortettede lydlandskap inntar scenen.

(Foto: Guillaume Bog)

Mouse on Mars / Carmen Villain & Parris (WP)

Røverstaden 22:00

Billett 250/150,-