Kari Slaatsveen / Christian Eggen: Ideen om 2018

Kammer
Vokal
lørdag, 22. september

Kari Slaatsveen/Christian Eggen: Ideen om 2018
Oslo Sinfonietta
Den Norske Opera & Ballett, Scene 2
22/9, kl. 19.30

Bill.: 250 – 150 
Fremføres på norsk

Jeg kan forestille meg lyden av lærsåler mot linoleum, de første store regndråpenes smell mot et postkasselokk, fluesnellas mekaniske tikking og snørets sang over vannflaten.
Jeg kan forestille meg alt dette, men jeg kan ikke høre det.

Hvordan kommer 2018 til å se ut fra et perspektiv 100 år frem i tid? Hva lyttet menneskene til, og hva tenkte vi om det vi hørte? Et utsnitt av 2018 skal rekonstrueres med et verk fremført av Oslo Sinfonietta i 15-manns utgave. Ideen om 2018 består av tekster skrevet av Kari Slaatsveen samt musikk og lydbilder komponert av Christian Eggen.

Jeg kan forestille meg tårnkranenes kjetting, daskende mot en container fra Kina, en summende, totonns Tesla på vei til et viktig møte, en førerløs Uber på vei mot et gangfelt.

Kari Slaatsveen er kjent som en underfundig radiopersonlighet i NRK, hvor hun jobbet i mange år. Hun har tidligere vært involvert i musikkrelaterte prosjekter med KORK og dirigent Christian Eggen. Nå for tiden debuterer hun skjønnlitterært med boka Kvinnen som ble saget i to og forbereder Julesanatoriet med Ingrid Bjørnov i desember 2018.

Oslo Sinfonietta ble grunnlagt i 1986 og er Norges lengstlevende samtidsmusikkensemble. Christian Eggen har vært kunstnerisk leder for Oslo Sinfonietta siden 1993. Han har spilt en viktig rolle i norsk samtidsmusikkliv som dirigent av ensembler som Kringkastingsorkestret (KORK) og Oslo Sinfonietta, i jazz og improvisasjonsmusikk og som komponist.

I samarbeid med DNO&B. Produsert av Oslo Sinfonietta.

(Foto: Erik Berg)

Kari Slaatsveen / Christian Eggen: Ideen om 2018

Den Norske Opera & Ballett 19:30

Billett 250/150,-