Barnas Ultima-dag 2022 (BUD)

Hopp ombord i BUD-ekspressen!

Søndag 18. september, kl. 12:00
100 kr

En dag med musikalske oppdagelser, kreativ moro og lydopplevelser som utvider barnas lyttehorisont.


Barnas Ultima-dag blir en fest for øret, med musikalsk moro og lydeventyr spesielt for barna. På Sentralen kan de gjøre dypdykk i både performancekunst, konserter, workshops og historiefortelling. I år har vi spesielt fokus på å sette barna selv i førersetet.


Høydepunkter under BUD inkluderer:

Lokomotone
En trombone blir til et tøffende damplokomotiv! Vann, damp, luft og trykk i trombonens rør kan høres ut som et stort, tøft tog - spesielt når det er Øyvind Brekke som spiller. Han er en av Norges ledende jazztrombonister. Slagverker Anders Krenges Hansen spiller også på denne lydreisen. Hopp ombord!

Minimal Animal
Dette er en morsom måte å gjøre barna kjent med Steve Reich og Terry Reilys avdempede, beroligende minimalisme. Utøverne er ikledd fugle- og dyrekostymer.

Utflukt
Komponist Carola Bauckholt, animatør Elizabeth Hobbs og musikerne Jennifer Torrence og Ellen Ugelvik utforsker det rare, det uforklarlige, det vakre og det fascinerende ved naturen, og hvordan vi og alt som lever på jorden trenger hverandre.

Velkommen hjem
Gunhild Seim og Terese Arildsdatter Riis gir barna rom til å reflektere over hvordan det er å være flyktning, med en interaktiv installasjon der telt er rigget med lyd og bilder.

Flere aktiviteter annonseres snart!
Billetter i salg nå.

Minimal Animal. Foto: Katrin Schander.

Skapia. Foto: Lars Opstad.

Med støtte fra

ULYSSES Network, EUs Creative Europe Programme