Velkommen ombord på Ultima 2023!

Ultima 2023 inviterer publikum til å reise.

Det finnes mange former for reising - fra velkjente pakketurer der du vet hva du får, til oppdagelsesreiser, der målet er å få nye inntrykk. På disse reisene er det andre regler som gjelder, og den eneste forventningen er at forventningene brytes. Sånn skal det være på Ultima i år.

I fantasi-cruiset Pytheas Travels med Maja S.K. Ratkje og Hypercomf reiser man fra Middelhavet til ukjente havner i et turbulent musikalsk cruise. Synne Skouens FRAM er en opera der protagonisten drømmer om sine yngre dager, og fantaserer om eventyr, kjærlighet, Nansen og Nordpolen. Vokalensemblet Ekmeles synger om afrodiasporiske erfaringer – en påminnelse om at ikke alle reiser er frivillge.

Flere forestillinger, som Gyrid Kaldestads lydvandring Det å reise, det å bli handler om å oppleve byen på en ny måte. For dere som liker tanken på å reise i tid, byr Ultima på folketradisjoner fra ulike steder presentert i samtidsdrakt med bl.a. Hatis Noit, norske munnharper, og Benedicte Maurseth. Ny og eldre tradisjon for man også oppleve når Enslaved med Jenny Hval og Oslo-Sinfonietta åpner festivalen 14. september.

Se opp fra kartet, og god tur!

Sjekk ut årets festivalprogram her

Oversikt over festivalprogrammet 2023 (på engelsk) kan lastes ned her

Publisert fredag 1. september 2023