Cikada: We left her in a sack for fairies to reclaim

Feer, biedans og sakte akselerasjon fra Cikada

Fredag 24. september, kl. 19:00
150–250 kr
Utsolgt

Clara Iannotta – we left her in a sack for fairies to reclaim (2021, WP)
Karim Haddad
– "... and I have tried to keep them from falling" (2001)
Georg Friedrich Haas
 – ... fließend ... (2020, WP)
Liza Lim
– The Turning Dance of the Bee (2016)

Cikada presenterer en sverm av ny musikk fra tre ulike komponister.

Clara Iannotta er en Berlin-basert italiensk komponist og kurator. We left her in a sack for fairies to reclaim (2021) er det ferskeste av en rekke verk inspirert av Dorothy Molloys poesi.

Den australske komponisten Liza Lims The Turning Dance of the Bee henter inspirasjon fra dansen som utføres av honningbier i kuben for å dele kunnskap om gode nektar- og pollenkilder. De utfører en slags vrikkedans i form av sirkler eller åttetall, og justerer bevegelsene i forhold til solen for å indikere retning.

Den østerrikske komponisten Georg Friedrich Haas sitt stykke … fließend … er sammensatt av lange vedvarende toner, med mål om å skape en følelse av seig og langvarig akselerasjon.

Konserten byr også på en sjelden mulighet til å oppleve musikk av libanesiske Karim Haddad, som studerte ved Conservatoire National Superieur de Paris og Sorbonne. Hans stykke for stryketrio har sin tittel fra en strofe i Ezra Pound sitt dikt Canto XIII.

I samarbeid med

Cikada

Fotografi

Siv Dolmen

Clara Iannotta We left her in a sack for fairies to reclaim og Georg Friedrich Haas ... fließend ... er bestilt av Cikada med støtte fra Kulturrådet.