Foto: Mote Sinabel

Einstürzende Neubauten: THE YEAR OF THE TIGER TOUR 2022 + Gudrun Gut solo

En sjelden mulighet til å oppleve Tysklands fremste eksperimentelle rockeband i Oslo

Fredag 16. september, kl. 21:00–23:30
450 kr

Som en del av 40-årsfeiringen sin, blir dette første mulighet til å oppleve det tyske avant garde rockebandet i Oslo siden 2008.

Einstürzende Neubauten
+ Gudrun Gut

Kvelden åpner med et solosett fra Gudrun Gut, et av originalmedlemmene i Neubauten og en pillar i Berlins undergrunnsmiljø de siste førti årene. Med band som Malaria! og Mania D, og i det siste som elektronisk låtskriver, DJ og sjef for plateselskapet Monika Enterprise, har hun definitivt gått sin egen vei.

Einstürzende Neubautens apokalyptiske postpunk-sound oppsto i Øst-Berlins ruiner i 1980. Siden da har bandet aldri gått tom for sin unike, kreativ-destruktive kraft.

Blixa Bargeld, N.U. Unruh, Alexander Hacke, Jochen Arbeit og Rudolf Moser setter seg stadig nye, kunstneriske mål. Bandets sound har utviklet seg gjennom årene og ligger nå et langt stykke fra de tidlige støyeksplosjonene, men de utforsker fortsatt avantrocken med en rekke forskjellige innfallsvinkler. De har drevet med teaterprosjekter som Heiner Müllers Hamletmaschine, det eksperimentelle Musterhaus-prosjektet, og Lament som handler om begynnelsen på Den første verdenskrig.

Deres siste album, Alles in Allem (2020) handler om Berlin, byen som inspirerte bandets tilblivelse. Berlin utforskes som drømmer, minner og fragmenter. Etter pandemiutsettelser kan Einstürzende Neubauten nå endelig ta fatt på sin verdensturné, og Ultima er vertskap for deres eneste konsert i Norge.

Einstürzende har sikret seg fullstendig kreativ frihet ved å involvere fansen i sin kreative prosess, både gjennom crowdfunding og ved å hente tekster og ideer fra fans i sosiale medier.

Bli med å feire sivilisasjonens undergang med Tysklands lengstlevende avantrock-ensemble!

Gudrun Gut. Foto: Mara von Kummer

Einstürzende Neubauten

Blixa Bargeld , Alexander Hacke, N.U. Unruh, Jochen Arbeit, Rudolf Moser

Utøvere

Gudrun Gut solo