Perila. Foto: Marissa Patrice Leitman.

Electric Utopia Perila / Klara Lewis & Nik Colk Void + Pedro Maia

Ambient på nye stier

Lørdag 24. september, kl. 15:00–17:00
150–250 kr

Electric Utopia er et nytt forum på Ultima der banebrytende artister innen elektronisk musikk og multimedia får gå i dybden ute på Henie Onstad Kunstsenter.


Perila: Sedimentation
Klara Lewis & Nik Colk Void + Pedro Maia

Perila, som ble født i St. Petersburg men nå er bosatt i Berlin - fikk sitt gjennombrudd i 2021 med storskala lydmalerier som blandet feltopptak, atmosfæriske lyder og synth. Gjennom sitt arbeid med både lyd, bilder og DJ-ing, vever Perila sammen subtile og delikate sansebilder. Ikke gå glipp av hennes norgespremiere!

Samarbeidet mellom Klara Lewis, Nik Colk Void og Pedro Maia blander tunge beats med skitten, post-industriell elektronikk og flytende ambient. Lewis er en svensk lydkunstner som bruker manipulerte feltopptak og samples for å skape en organisk/digital lydverden. London-baserte Nik Colk Void har jobbet både med sitt eget band, Factory Floor, så vel som med de tidligere Throbbing Gristle-medlemmene Cosey Fanny Tutti og Chris Carter i prosjektet Carter Tutti Void. Hun har også samarbeidet med nå avdøde Peter Rehberg fra Editions Mego. Pedro Maia er en portugisisk filmskaper bosatt i Berlin som manipulerer råmateriale fra 8mm- og 16mm-film for å skape frapperende og dynamiske fargeshow og psykedeliske mønstre i evig forandring på en stor skjerm.

NB: Forestillingen inneholder bruk av strobelys og publikum bør være oppmerksomme på at dette kan være kan forårsake anfall for personer med epilepsi, lysfølsomhet, o.l.

Perila. Foto: Marissa Patrice Leitman.

Klara Lewis, Nik Colk Void, Pedro Maia. Foto: Maxime Imbert, Hampus Högberg, Nik Void.

Klara Lewis, Nik Colk Void, Pedro Maia. Foto: Maxime Imbert, Hampus Högberg, Nik Void.

I samarbeid med

Henie Onstad Kunstsenter