Filmmusikkonsert

OFO I Hans Zimmer

20.–22. september 2023
150–500 kr

Visninger og billetter

Onsdag 20.9.

19:00–20:45
Oslo Konserthus
150–500 kr
Utsolgt

Torsdag 21.9.

19:00–20:45
Oslo Konserthus
150–500 kr
Utsolgt

Fredag 22.9.

19:00–20:45
Oslo Konserthus
150–500 kr
Utsolgt

Er du en filmelsker, har du garantert hørt musikk av Hans Zimmer. Med over 150 filmer på CVen er han en av vår tids mest produktive filmkomponister. Zimmer er selvlært, og har tilegnet seg kunnskap utelukkende gjennom eksperimentering og samarbeid. Lydsporene hans kan ses på som enorme kollasjer, der referanser til valser, Bach, Wagner, Mahler og Ligeti blander seg med elektronisk musikk, feltopptak, synthlyder - eller lyden av flaggermusvinger.

Zimmers musikk har hatt stor betydning for utviklingen av nåtidens imaginære, som kinoen bidrar til å skape. Denne kvelden byr på et bredt utvalg av verkene hans, fra animasjonsfilmer som Løvenes Konge til krigs- og historiske dramaer, science fiction- og superheltfilmer.

ultimAdvisor

Skjermsinfoni

●●●●●○

Kinosnacks

Selv om Zimmer arbeider innenfor mainstream-kino, bringer han en komponists intelligens og innsikt inn i hvert prosjekt han jobber med. Musikken hans er tilgjengelig og menneskelig, men også detaljert og kompleks på de rette stedene.

Hakunamatata24

●●●●●○

Kino for ørene

Denne kvelden var en påminnelse om hvilken fantastisk musikk Zimmer har komponert for Christopher Nolans bevissthetsutvidende filmer som Inception, Dunkirk og Interstellar. Han bruker polyrytmer og musikalske palindromer som reflekterer filmenes framstilling av tid som går både baklengs og i varierende tempi. Symfoniske utblåsninger, og en oppløftende kveld med panoramisk lyd.

Utøvere

Oslo-filharmonien

Dirigent

Nick Davies

I samarbeid med

Oslo-filharmonien