Hatis Noit

Søndag 17. september, kl. 15:00–16:00
200–300 kr

Varm deg i auraen av en helt usedvanlig stemme. Den japanske vokalkunstneren Hatis Noit er en musikalsk pilgrim. Hun ble født i Hokkaido og foretok som 16-åring en pilgrimsreise til Buddhaens fødested i Nepal. Det var da hun forsto at det var hennes oppgave i livet å synge.

Nå bor Hatis Noit i London og lar seg inspirere av alt fra japansk, klassisk gagaku-musikk, via black metal og post-industriell rock, til opera, bulgarsk folkesang og avantgarde-vokalister som Holly Herndon og Meredith Monk.

På Ultima fremføres nytt materiale Hatis Noit har jobbet med siden slippet av Aura i 2022. Hatis Noit utforsker stadig sin egen identitet som japaner bosatt i Europa med upbeat stemning og uendelig energi.

PS: Få med deg Hatis Noit i samtale med Rob Young, Benedicte Maurseth og Eivind Buene i Neofolklore - Tradition and innovation fredag 15. september.

ultimAdvisor

Vocalrapture

●●●●●○

Magisk aura

Jeg leste at Hatis Noits navn kommer fra japansk folketro, og at det betyr stilken til en lotusblomst. Lotusen representerer den levende verden, mens røttene er åndeverdenen. Stilken forbinder de to verdenene. Dette ble veldig klart da jeg hørte denne stemmen: Musikken hennes kan transportere oss over til den andre siden. Til fortiden, til minnet, eller til det ubevisste. Det er en sammensmelting av det eldgamle og det moderne, der hun bygger opp rike vokalteksturer med både sampling, resampling og lag på lag med egen stemme. Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å oppleve Hatis Noits ekstatiske musikk på nært hold.

Kosmopolitan

●●●●●○

En fantastisk artist

‘Jeg syntes Hatis Noits siste par album var fantastiske, men denne solo-konserten blåste meg likevel av banen. Fra det øyeblikket hun entret scenen, fylte hun rommet med en helt spesiell energi. Hvordan hun utnyttet publikums egen musikalitet, var nærmest hypnotisk å oppleve. Og den unike blandingen av trolske melodier, intrikate rytmer og fengslende vokal hensatte meg til en annen verden.’

Hatis Noit I Foto: Özge Cöne

I samarbeid med

MUNCH, Sounds Now

Støttet av

EUs kulturprogram Kreativt Europa