Ignas Krunglevicius: POSSESSOR

Besettende støy

Fredag 16. september, kl. 17:00–22:00
Gratis

Visninger og billetter

Fredag 16.9.

17:00–22:00
Verdenspremiere
Astrup Fearnley Museet
Gratis

16/9, 17.00–22.00 (Oslo kulturnatt)
Fri entre
Installasjonen står fra 2/9–9/10

En kompromissløs lydkunstner okkuperer Astrup Fearnley Museet med maksimalistisk skulptur.

Ignas Krunglevicius: POSSESSOR (WP, 2022)

På Ultima, i forbindelse med Oslo kulturnatt, blir det et femtimers event der lydkunstneren Ignas Krunglevičius vil finkalibrere lyd, bilde og plassering til museets arkitektoniske struktur.

Lydkunstneren Ignas Krunglevičius (f. 1979, Litauen) bor og arbeider i Oslo. I sitt virke kombinerer han video og skulptur med lyd og tekst, og utforsker sammenhengene mellom makt, økonomi, natur og eksistensielle virkeligheter som genereres av global, teknologisk utvikling.

Hans nyeste installasjon heter POSSESSOR og består av to distinkte lydreiser. Den ene er lang, med en subtil men schizofren collage av lyder. Den andre er kortere, mer intens, psykotisk og støyende. POSSESSOR vil bli stående i Astrup Fearnley Museet i seks uker. Stålstrukturer som ligner vegger, og konkrete og abstrakte objekter vil alle være en del av installasjonen. Hver skulptur har påmonterte høyttalere.

På Ultima, i forbindelse med Oslo kulturnatt, blir det et femtimers event der kunstneren vil finkalibrere lyd, bilde og plassering til museets arkitektoniske struktur. Resultatet er en flerdimensjonal, omsluttende opplevelse. Når publikum beveger seg gjennom installasjonen, vil selve rommene bli høyttalere og skape en intens støy som føles i både ører og kropp.

Publikum kan komme og gå som de vil i løpet av de fem timene.

I samarbeid med

Astrup Fearnley Museet

Produsert av

Astrup Fearnley Museet

Støttet av

Sparebankstiftelsen DNB