Symposium: Islands On the Move

Fredag 17. september, kl. 11:00–17:00
Gratis

Gratis (registrering kreves)

Når vi finner sammen igjen etter den lange nedstengingen, som fremdeles er høyst reell mange steder i verden, oppdager vi hvordan samtidsmusikkens topografi har endret seg – noen ganger fundamentalt.

Vi inviterer deg til et heldagssymposium for å diskutere konsekvensene av endringene og hvordan de påvirker musikkens fremtid.

Ultimafestivalen tar navnet sitt fra konseptet Ultima thule, en øy utenfor den verden vi kjenner. Selv om nylige ekspedisjoner rundt polarsirkelen har avslørt flere kandidater til denne betegnelsen, blir søket etter verdens nordligste øyer ofte forstyrret av at isen vekselvis skjuler og avdekker dem, et fenomen som ofte kalles vandrende øyer.

Når det nå blåses liv i de internasjonale musikkfestivalene, ønsker vi å bruke årets Ultima til å rette oppmerksomheten mot det skiftende landskapet i etterdønningene av koronapandemien. 

For å starte denne prosessen inviterer vi til en kollektiv utforskning i form av et heldags internasjonalt symposium, hvor en rekke lokale og internasjonale musikkarrangører, artister og akademikere samles for å diskutere noen av fagfeltets mest aktuelle utfordringer.

Timeplan

11.00 Introduksjon

11.30 Diskusjoner i små grupper (4-5)

13.00 Lunsj

14.00 Flere diskusjonsbolker

15.45 Debatt/symposium

17.00 Slutt

I samarbeid med

Konstmusiksystrar, Concordia University/Matralab, SMCQ (Société de musique contemporaine du Québec)

Organisert av

Brandon Farnsworth, Anna Jakobsson

Med støtte fra

Nordisk ministerråd, Ministère des Relations Internationales et de la Francophonie du Québec (MRIF), Swedish Arts Council