Jennifer Walshe: PERSONHOOD (WP)

Nytt kraftfullt verk av Jennifer Walshe for Andreas Borregaard og Oslo Sinfonietta som utforsker forestillingene om individualitet og egenverd.

Torsdag 16. september, kl. 19:00
150–250 kr

Jennifer Walshe: PERSONHOOD (2021, WP)

Akkordeon

Andreas Borregaard

Hva vil det si å være et menneske i en tid hvor hvert eneste øyeblikk vi bruker på de elektroniske dingsene våre blir overvåket, utnyttet og brukt til å tjene penger?

Hvilken påvirkning kan vi etterstrebe, når selv en av verdens mest kjente popstjerner ikke har kontroll over eget liv?

Hva betyr det å være menneske når en milliardær drømmer om å opphøye sin eksistens og leve for alltid, mens vi andre sliter med hva vi skal gjøre med hendene våre når vi snakker med fremmede på fest?

I dette bestillingsverket fra den irske komponisten og vokalisten Jennifer Walshe, omringer Oslo Sinfonietta trekkspillmusikeren Andreas Borregaard og utsetter ham for ubehagelige tester og eksperimenter.

Borregaard spiller trekkspill, utfører obskur koreografi og ser på filmer fulle av skjulte budskap. Han vurderes etter hvor flink han er til å falle, han beveger gjenstander i endeløse mønstre og drikker smoothies med rare farger. Er vi i et laboratorium? Et kontrollsenter? Et luksusspa? Eller er vi bare hjemme?

Det ligger til rette for et spennende og tankevekkende stykke fra Walshe, som dukket opp på Ultima 2019 sammen med filosofen Timothy Morton, og som stiller eksepsjonelle krav til både Sinfonietta og solisten.

Bestilt av

Oslo Sinfonietta, Andreas Borregaard, Ultima Oslo Contemporary Music Festival, New Music Dublin

Støttet av

Arts Council of Ireland, Kulturrådet

Produksjon

Oslo Sinfonietta, Den Norske Opera & Ballett, Ultima Oslo Contemporary Music Festival