Noa Eshkol workshop 1 (avansert)

En sjelden mulighet til å oppleve Noa Eshkols koreografi-teorier i praksis

Mandag 19. september, kl. 10:00–11:30
Gratis

Gratis, med billett som bestilles hos TicketCo

Noa Eshkol Chamber Dance Group:
Åpne kurs, dans og bevegelse (worskshop / avansert)

Kroppen din er et orkester! Bli en del av Noa Eshkols eventyrlige kropp-sinn-matrise.

I to interaktive worskhoper får du oppleve hvordan det er å jobbe med Eshkol-Wachman Movement Notation (EWMN). Du vil lære å kroppsliggjøre EWMN-bevegelser, og å uttrykke de poetiske dimensjonene ved Noa Eshkols komposisjoner.

Dans var en ren kunstform for den israelske kunstneren Noa Eshkol (1924-2007). Det var en kunstform som skulle praktiseres uten scenografi, kostymer eller musikk. For henne var hver kroppsdel et instrument, og kroppen et orkester. Og for hver del av kroppen fantes det regler for bevegelse. Med inspirasjon fra komposisjonsteknikker som serialisme, kanon, fuge m.fl., skapte Eshkol en slags kroppslig polyfoni i samspillet både mellom danserens kroppsdeler og mellom hver av danserne. Med dyp forståelse for kroppen og stor kreativitet skapte Eshkol unike, komplekse og vakre mesterverk.

De åpne kursene ledes av Racheli Nul-Kahana, en erfaren danser fra Noa Eshkol Chamber Dance Group som selv jobbet med Eshkol i mange år, og nyere medlemmer - Noga Goral, Dror Shoval og Mor Bashan.

I samarbeid med

Oslo Kunstforening