Sama –The Divine Listening Room

Arshia Fatima Haq | Yara Mekawei

Fredag 22. september, kl. 23:00–23:55
100–200 kr

En virvelvind av musikk, blomsterdufter og video - dette er  Sama: The Divine Listening Room. Du inviteres til å delta i sama - et sufistisk rituale som oppretter en forbindelse til det guddommelige gjennom dyplytting og meditasjon.

Sama er del av en serie verker av Arshia Fatima Haq der hun utforsker kroppsliggjøring, mystikk og sufistisk visdom gjennom forskjellige medier. Haq har fått internasjonal anerkjennelse for sine performances på markante scener rundt i verden. Her samarbeider hun med lydkunstneren Yara Mekawei. Med inspirasjon fra arkitektur, sosialhistorie og filosofi, formidler Mekaweis verk hennes ideer gjennom sofistikert utnyttelse av lyd og bilde.

Sammen forsøker Arshia og Yara å bygge bro mellom forskjellige kulturelle narrativer, og gjenskape forestillinger om hjem og hellige rom for befolkningsgrupper som enten ufrivillig eller frivillig ikke lenger bor i sine hjemland.

ultimAdvisor

Sommerro

●●●●●○

Meditasjonstasjon

Fra det øyeblikket vi kom inn i rommet med innbydende tepper spredt rundt, og kjente den berusende duften av roseblader og nellik, visste vi at dette ville bli en opplevelse forsansene. Arshia og Yara har skapt et sjenerøst rom som innbyr til fordypning.

Sathnam2022

●●●●●○

Sakral lykke

Jeg kjenner Arshias arbeider på labelen Discostan, et samarbeidsprosjekt om avkolonisering der hun jobber med nord-afrikanske lyder. Det vil bli presentert på Deichman som en del av årets Ultima. Men jeg måtte ta turen hit også, for å se hva hun drev med. Sama var en meditativ og forlokkende lydopplevelse. Jeg følte at jeg var vitne til en sakral opplevelse der jeg selv ikke hørte helt hjemme, men likevel fikk delta i.

Konsept

Arshia Fatima Haq

Utøvere

Arshia Fatima Haq, Yara Mekawei

Video

Arshia Fatima Haq, Amy Alexander, Anum Awan, Coaxial Arts Collective

I samarbeid med

Sounds Now, Stortorvet Blomster

Støttet av

EUs kulturprogram Kreativt Europa, Sparebankstiftelsen DNB