Welcome to Hell

Spreafico Eckly & Matteo Fargion: Bad Dante Bad English Bad Opera (Purgatorio I-IX) (2021)

Andrea Spreafico og Matteo Fargion har oversatt Dantes episke senmiddelalderdikt Den guddommelige komedie til moderne, jordnær engelsk. Med en nedstrippet scenografi består Bad Dante Bad English Bad Opera av ni canti fra Skjærsilden i Dantes storverk, som beskriver helvetes ni sirkler.

Forestillingen utforsker på en livlig og humoristisk måte menneskelige følelser og egenskaper som forvirring og toleranse, rettferdighetssans og det imperfekte. Fire sangere - med både skolerte og uskolerte stemmer - og en strykertrio inviterer deg til å høre og oppleve Dantes mesterverk på en helt ny måte.

Dante fullførte den Den guddommelige komedie i 1320. I historien beskriver han blant annet hvordan de avdødes sjeler sitter fast i limbo, i en evig lengten etter livene de en gang hadde. Den guddommelige komedie var en slags samfunnskritikk av dysfunksjonelle stater og et samfunn som var ute av kontroll. Ikke mindre aktuelt i 2022 enn det var i 1320.

Teaterkompaniet Spreafico Eckly ble startet i Bergen i 2013. De bruker ofte virkemidler fra fortiden for å belyse nye sider ved samtiden. Forestillingene deres skal være et slags pusterom midt i den konstante strømmen av informasjon som flommer over oss mennesker. En mulighet til å reflektere over tiden vi lever i.

Matteo Fargion er en komponist, utøver og lærer. Siden 2017 har han laget fire forestillinger med Spreafico Eckly.

Musikk

Matteo Fargion

Tekst, regi

Andrea Spreafico

Sangere

Francesca Fargion, Matteo Fargion, Robert M. Johanson, Martha MacBean

Musikere

Björn Guo, Stefan Penjin, Live Sunniva Smidt

Lysdesign

Randiane Sandboe

Lydkunstner

Tor Erik Eriksson

Kostymer og scenografi

Miranda Mac Letten

Koreografi (Canto V)

Timothy Bartlett, Miranda Mac Letten

Koreografi (Canto VI)

Mirte Bogaert, Karen Eide Bøen

Produsert av

Spreafico Eckly, Art & About

Samproduksjon

Rosendal Teater (Trondheim), BIT Teatergarasjen (Bergen), Bergen

I samarbeid med

Nationaltheatret og Black Box teater