Susanna: Go Dig My Grave

En sangbok om råskap, mørke og fortvilelse fra Susanna

Lørdag 25. september, kl. 21:00
150–250 kr

Omfavn mørket og de sporadiske lysglimtene i Susannas sjelesøkende sangbok.

Susannas musikk har aldri skydd unna hverken tung følelsesmessig tematikk eller eksistensielle spørsmål. Kvelden er sentrert rundt Susannas ekstraordinære stemme, inspirert av alt fra Joni Mitchell og Judy Collins til tidligere operasangere og Klaus Nomi.

Fra den langsomme, slepende rytmen i Rye Whisky til den engelske morderballaden The Three Ravens, knytter Susanna sammen smerten som går igjen i de europeiske og amerikanske musikktradisjonene. Med sin versjon av Lou Reeds Perfect Day slår hun an en mer håpefull tone, med hint til musikkens egne forvandlende krefter.

Ensemblet gjenforener Susanna med barokkharpisten Giovanna Pessi og fiolinisten Sara-Jane Summers, samt den anerkjente folke- og samtidsjazzmusikeren Frode Haltli på trekkspill.

Albumene If Grief Could Wait (2011) og Go Dig My Grave (2018) kombinerte tradisjonelle blues- og folkesanger med barokkinstrumenter og særegne vokaltolkninger. Legg til litt Henry Purcell, Lou Reed og Susannas egenproduserte materiale, så har du en mørk, personlig låtsamling med røtter i århundrer med amerikansk og europeisk musikkarv.

I samarbeid med

Nasjonal Jazzscene

Med støtte fra

Sparebankstiftelsen DNB