Tidligere den dagen

Smerz I Gaea

Lørdag 16. september, kl. 21:00–22:25
220–300 kr

Tidligere den dagen er lydsporet til en kriminalroman fra storbyen, skrevet for 8 stemmer og digitale lyder. Verket er komponert av Catharina Stoltenberg og Henriette Motzfeldt, aka den elektroniske duoen Smerz. Stykket er skrevet av Smerz for vokalensemblet GAEA og har premiere på MUNCH under Ultima. 

Motzfeldt og Stoltenberg jobber sammen som komponister, produsenter og artister. Debutalbumet Believer, som ble sluppet på XL Recordings i 2021, blandet eksperimentell elektronisk musikk, pop og samtidskomposisjon.

Musikken Smerz har skapt for Tidligere den dagen strekker seg fra humoristiske og lekne klassiske karikaturer til moderne klubbmusikk. Sangerne utforsker spenning og mistanke i en atmosfære som minner om det typiske avsløringsøyeblikket i en klassisk detektivkrim. Grensene mellom virkelighet og fantasi oppløses.

Program

21.00-21.35: Bow, Skjold Rambow og CTM
21.35-21.50: Pause
21.50-22.25: Tidligere den dagen, Smerz og GAEA


ultimAdvisor

Agatakristi1932

●●●●●○

Pionerer

Jeg visste ikke helt hva jeg hadde i vente fra dette samarbeidet, men for et resultat! Smerz er blant Norges mest innovative elektroniske musikere. De henter inspirasjon fra mange uventede kilder. Dette er en krim - eller i hvert fall en slags versjon av det, kanskje for første gang i musikkverdenen - atter en grunn til å se på Smerz som pionerer.

Blyrør

●●●●●○

Hvem gjorde det?

Sangerne i GAEA tok utfordringen dette stykket gir på strak arm. De uttrykker spenningen og den skyldtunge atmosfæren i Smerz tekster. Du føler den anspente situasjonen mellom karakterene, i en slags dialog mellom stemmer og digitallyder fra høyttalerne. Dette var et veldig spennende og tidvis morsomt verk - jeg har aldri hørt noe lignende.

Smerz I Foto: Bror August

GAEA I Foto: Guro Sommer

Konsept og komposisjon

Smerz

Utøvere

GAEA, Smerz

I samarbeid med

MUNCH