Voetvolk detonerer en skikkelig danseenergibombe

Voetvolk: Into the Open (2022)

Suget etter en skikkelig festopplevelse - hvordan ser og høres det egentlig ut? Into the Open er et verk for musikk og bevegelse laget av det belgiske dans/performance-kompaniet Voetvolk.

De har hentet alle de mest radikale, forvirrende og bevissthetsendrende elementene fra det moderne dansegulvet og satt dem sammen til den ultimate trance-opplevelsen. Grotesk og absurd, men også et forlokkende og gledefylt show som er blitt beskrevet som "en himmelsk syretripp".

På scenen bygger bandet Dendermonde opp hypnotiske, langstrakte og sakte muterende grooves inspirert av klassisk krautrock som Can og Neu!, men også med høyvoltsenergien til The Chemical Brothers. Samtidig kroppsliggjør syv dansere grooven, og egger hverandre til å hengi seg til energien i musikken. Sammen maner de fram en vill party-stemning som er blitt beskrevet som "en åpenbart opphissende performance".

Voetvolk ble startet av koreografen Lisbeth Gruwez og musikeren/komponisten Maarten van Cauwenberghe i 2007. Sammen har de skapt over 10 performance-stykker, inkludert The Sea Within på Dansens hus i Oslo i 2018.

Foto: Danny Willems.

Foto: Danny Willems.

Foto: Danny Willems.

Foto: Danny Willems.

Konsept

Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

Koreografi

Lisbeth Gruwez & utøvere

Utøvere

Wei-Wei Lee, Celine Werkhoven, Artemis Stavridi, Misha Demoustier, Maarten Van Cauwenberghe, Frederik Heuvinck & Elko Blijweert

Musikk

Dendermonde

Regi

Bart Meuleman

Repetitor

Francesca Chiodi Latini

Lysdesign

Yann Windey

Kostymer og scenografi

Jean-Paul Lespagnard i samarbeid med Muriel Kunkel & Marcelo Chaviro

Lyd

Bart Van Immerseel

Tekniker

Kevin Deckers

Produksjon

Kato Wilms & Rhuwe Verrept

I samarbeid med

KVS – Royal Flemish Theatre, AB – Ancienne Belgique, Theater Im Pumpenhaus, Dansens Hus Oslo & Vooruit Ghent

Støttet av

NONA, the Flemish Community, the Flemish Community Commission (VGC) & the Belgian Tax Shelter