Choral Prototypes

Verkstedkonsert med Oslo Domkor

Tirsdag 19. september, kl. 18:00–19:00
50–100 kr

Dette er en konsert som avslører resultatet av et todagers verksted for komponister med Oslo Domkor. Domkoret, under ledelse av Vivianne Sydnes (tidligere kormester ved Nidarosdomen), er et av Norges mest allsidige og progressive kor. I sitt årlige samarbeid med Ultima, oppfordrer koret unge komponister til å skrive nyskapende kormusikk. Domkoret er selv involvert i utviklingen av de nye verkene, fra begynnelse til endelig fremføring.

I år er det fem lovende komponister som har fått utvikle nye korverk. Mentoren deres har vært komponist, trombonist og datamusikk-pioner George Lewis, Ultima-aktuell i år med Lone Coast Anacrusis, fremført av vokalensemblet Ekmeles.

På konserten får vi høre splitter nytt materiale og prototyper til kommende verk. George Lewis og Vivianne Sydnes vil delta på en kort spørsmålsrunde med komponistene, for å åpne litt av komposisjonsprosessen for tilbakemeldinger fra publikum.

ultimAdvisor

Novice541

●●●●●○

Ferske varer

Å få høre disse nye verkene fra unge komponister, er som å se en kunstutstilling der malingen ennå ikke har tørket. Oslo Domkor viser en åpenhet til nye ideer og tilnærmingsmåter som gjør dem unikt egnet til å hjelpe med utviklingen av disse verkene.

AACMChicago

●●●●●○

En kraftfull oppvisning

George Lewis er blant våre skarpeste analytikere av samtidsmusikk og improvisasjon. Boken hans, A Power Stronger Than Yourself, gjorde sterkt inntrykk på meg. Hans og Vivianne Sydnes’ innsikter og kommentarer til komponistenes verk bar preg av lidenskap, kunnskap og årtier med erfaring. Dette var et unikt vindu inn i kreative menneskers sinn.

Oslo Domkor I Foto: oslodomkor.no

Komponister

Luiz Fernando Amaya, Simon Røttingen, Eira Huse, Tobias Pfeil, Vanessa Black 

Mentorer

George Lewis, Vivianne Sydnes, Oslo Domkor

Utøvere

Oslo Domkor

Dirigent

Vivianne Sydnes

I samarbeid med

Oslo Domkor

Med støtte fra

Sparebankstiftelsen DNB