Cikada & Qasim Naqvi

Elektrokammerets hemmeligheter

Søndag 18. september, kl. 15:00–16:00
150–250 kr

Et minimalistisk møte mellom Cikada og en amerikansk synthinnovatør

Salvatore Sciarrino: Trio No. 2 per violino, violoncello e pianoforte (1987)
Qasim Naqvi: Teenages (2019/22) (orkestrert av Gregor Riddell)
Qasim Naqvi: Agnus Dei Transmutations I (WP, 2022)
Qasim Naqvi: Agnus Dei Transmutations II (WP, 2022)

Norges ledende kammerensemble for samtidsmusikk, Cikada, gir oss et program med utfordrende og spennende verker, gamle og nye. Denne kvelden byr på et legendarisk verk av den italienske avantgarde-komponisten Salvatore Sciarrino, så vel som tre elektroniske stykker av den amerikansk-pakistanske komponisten og musikeren Qasim Naqvi.

Naqvis musikk kan høres i mange sammenhenger, fra kunstinstallasjoner til konserthus, men også når han spiller trommer i den amerikanske undergrunnstrioen Dawn of Midi. I komposisjonene sine forsøker han å bygge broer mellom lydspråket til samtidsmusikkpionerer som Scelsi og Xenakis, og nyere dronemusikk fra yngre generasjoner med musikere som Hildur Guðnadóttir, Sarah Davachi og Kali Malone.

De nyeste verkene hans, med modulærsynther i sentrum, har et sakralt tilsnitt som kan minne om gregoriansk kormusikk. Et av disse stykkene fremføres solo av Naqvi, mens et annet er skrevet for modulærsynth og Cikada. I begge verkene bruker Naqvi tidsmanipulerte opptak av middelalder- og renessansemusikk.

Qasim Naqvi. Foto Smriti Keshari.

Cikada.

Komponist, modulærsynth

Qasim Naqvi

Utøvere

Cikada

I samarbeid med

Cikada