Drumming

Sanskriti Shrestha I Julian Sartorius

Lørdag 16. september, kl. 19:00–21:00
200–300 kr

Opplev en elektriserende kveld med to fantastiske slagverkere.

Den sveitsiske slagverkeren Julian Sartorius serverer sitt Locked Groove-prosjekt, der han blandet trommer med lyden det gjentagende klikket på vinylplaters utløpsriller til å improvisere rundt på både trommesett og dagligdagse objekter. Rytmer spinner rundt hverandre og bygges lag for lag, men hele tiden med en puls i bånn.

Den nepalesiske tablaspilleren og perkusjonisten Sanskriti Shrestha er en kjær musikalsk eventyrer både på norske og internasjonale scener. Hun bruker et unikt tablatarang-oppsett som hun passende nok kaller «tablabølger». Det består av syv tablas som alle er møysommelig stemt i syv forskjellige toner. Sammen utgjør de en utemperert skala som utvider instrumentets melodiske muligheter. I tillegg bruker Shrestha egen stemme og andre perkusjonsinstrumenter.

ultimAdvisor

KeithMoon101

●●●●●○

Frapperende rytmisk lek

Julian Sartorius er helt utrolig. Settet hans med Matthew Herbert på Rewire tidligere i år var fylt med hårreisende samspill mellom Sartorius samling av trommer og perkusjonsdingser og Herberts digitale livemanipulering. Hvis du tror du har hørt alt som kan gjøres med et trommesett, må du tro om igjen. Sartorius hakker tiden opp i bittesmå biter, og setter den sammen igjen, uten å miste rytmen av syne et sekund.

BongoBilly47

●●●●●○

Tablatastisk

Selv om hun fremfører splitter ny musikk, høres det ut som Sanskriti har en dyp forbindelse med sine musikalske røtter. Du bør absolutt få med deg solosettet hennes!

Sanskriti Shresta I Foto: Signe Fuglesteg Luksengård

Julian Sartorius I Foto: Mehdi Benkler

I samarbeid med

Nasjonal Jazzscene

Støttet av

Swiss Arts Council Pro Helvetia