Øyunn: Aspects

Modulært mylder

Onsdag 21. september, kl. 21:00–22:00
150–250 kr

Et trommende multitalent kommer deg til følelsesmessig unnsetning.

Øyunn er en trommeslager, kunstner og utøver som jobber på tvers av mange kunstformer. Hun har bakgrunn i improvisasjon, og lager musikk i skjæringspunktet mellom pop, hip-hop og indie. Hun synger, rapper og spiller trommer.

Til Ultima lager hun et helt nytt verk, der hun kombinerer film, performance og musikk. Hun bruker en utvidet besetning som inkluderer modulære synthesizere, trompet, bass og trommer.

Øyunn vil benytte seg av de unike rommene Ultima tilbyr for å utforske temaer som mellommenneskelige forhold, støtte/undertrykkelse/hierarkier, angst og behovet for tilknytning til andre mennesker. I samarbeid med filmskapere og medmusikanter vil disse temaene bli uttrykt gjennom bilder og musikk.

I 2021 var Øyunn, i tillegg til å jobbe med egen musikk, også skuespiller og musiker i Tour de Chambre ved Det kongelige teater i København. Hun komponerte også musikken til forestillingen. De siste årene har hun bidratt med trommer og vokal på en rekke utgivelser og turneer med artister som Efterklang, Bugge Wesseltoft og Troels Abrahamsen.

Foto: Camilla Winther

Vokal, trommer

  • Øyunn

Synth, elektronikk

  • Simon Littauer

Bass

  • Jens Mikkel Madsen

Synth, piano

  • August Korsgaard

Trompet, elektronikk

  • Jakob Eri Myhre

Film til Aspects

  • Basert på idé og sangtekster av Øyunn / Videokonsept: Caroline Johansen, Cassandra Niki, Øyunn / Regi: Caroline Johansen / Med-regissør: Cassandra Niki / Kinematograf: Karoline Finnema / Klipper: Nicholas Bjørneboe / Lyddesign: Mathias Dehn Middelhart / Opptakslyd: Haakon Løkka / Med Øyunn og Gine Cornelia Pedersen i improvisert dialog / Øvrige medvirkende: Julia Wiklund, Jakob Eri Myhre, Harald Ture / Produsenter: Øyunn og Thorbjørn Tønder Hansen / Takk til Frithjof Wesseltoft og Jørgen Klüver

I samarbeid med

  • MUNCH

Støttet av

  • Kulturrådet (The Grammar of Ornament)

Foto: Karoline Finnema

Foto: Karoline Finnema

Foto: Karoline Finnema

Foto: Karoline Finnema

Foto: Karoline Finnema

Foto: Karoline Finnema