Singing plastic

KORK | Vivi Vassileva I Gregor Mayrhofer I Kristine Tjøgersen

Lørdag 23. september, kl. 18:00–19:00
100–300 kr

Med klimaendringer på agendaen, inviterer KORK til en nattlig utflukt der både søppelhåndtering og naturlige lysfenomener inngår som temaer og kunstneriske virkemidler. Recycling Concerto av Gregor A. Mayrhofer inkluderer en massiv mengde objekter som ellers ville blitt kastet, men som i stedet har fått nytt liv som instrumenter.

Kristine Tjøgersens Bioluminescence gir en vakker musikalsk ramme til et underlig utslettelsesfenomen. Ildfluer bruker lyset sitt til å finne hverandre i mørket, men ettersom menneskenes storbyer sprer lysforurensning over stadig større områder, blir det vanskeligere for ildfluene å finne hverandre, noe som har gjort dem til en truet art.

Stykket finner sted i mørket; musikerne blinker presise rytmer og bevegelser med led-lys, koreografert etter ildfluenes pulserende språk.

Vokalisten Maria Lotus som moderator for konserten hiver seg også ut i idealismen, med typisk rå energi og brutalt ærlige tekster.

Program

Gregor A. Mayrhofer: Recycling Concerto (2022)

Kristine Tjøgersen: Bioluminescence (2017) 

Plastic Queen: Impro dance with solo vocal set by Maria Lotus

ultimAdvisor

Nitelite

●●●●●○

-

Bioluminescence gjør naturens skjøre under til noe hørbart. Det var en glede å få høre de nyskapende lydene til denne unge, norske komponisten. Hun kombinerer natur, musikk og kreativ scenografi på en måte ingen andre har gjort før. Også når det gjelder kompositoriske virkemidler. Data fra ildfluenes aktivitet er også brukt som melodiske og rytmiske strukturer i komposisjonen. Stykket hadde et slektskap med Nattliv, som Cikada fremførte noen dager før. Jeg ble nesten rørt til tårer av hvor skjønne disseildfluene var, mens vi satt der i en mørk konsertsal. Jeg kommer aldri til å la lyset stå på om natten igjen!

Jellyfish2000

●●●●●○

Fantastisk plastikk

Singing Plastic er en modig påminnelse om alle ressursene vi tankeløst bruker og kaster, og hvordan musikk og kreativitet kan vise vei mot en mer bærekraftig fremtid.

Slagverk-solisten Vivi Vassileva tok pusten fra meg med sin enorme plastikkflaske-marimba. Det er ekte magi, å utvinne skjønnhet fra søppel. KORK må være et av de mest eksperimentelle orkestrene for tiden...Når du har hørt dem kaste flaskekorker på instrumentene sine, glemmer du det ikke.

Vivi Vassileva I Foto: Adriana Yankulova / vividrums.com

KORK I Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Gregor A. Mayrhofer I Foto: Ruth Urban

Video

Vivi Vassileva og Gregor Mayrhofer viser Recycling Concertos instrumentarium I Recycling Concert – Making of: Finchfilm

Video

Kristine Tjøgersen: Bioluminescence med dirigent Cristian Măcelaru og WDR Sinfonieorchester, 2021 I Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Maria Lotus. Foto: Parag Gopale.

Musikere

Kringkastingsorkestret (KORK)

Solist

Vivi Vassileva

Dirigent

Gregor A. Mayrhofer

I samarbeid med

Kringkastingsorkestret (KORK)