Ultima x by: Larm

Nala Sinephro I Elina Waage Mikalsen I Nothing Personal

Fredag 15. september, kl. 20:00–23:55
400–400 kr

Dette samarbeidet mellom Ultima og by:Larm presenterer tre unge, fascinerende lydutforskere.

Kl. 20.00:
Den karibisk-belgiske multiinstrumentalisten Nala Sinephro tar oss med på en kosmisk reise, der Alice Coltrane-inspirert harpespill møter en galakse av glitrende ambient-teksturer.

Kl. 22.00:
Fra veveredskaper fra sin áhkku (bestemor) har Elina Waage Mikalsen konstruert et unikt instrument, hvis rike teksturer maner fram eldgamle samiske ånder. Instrumentet utgjør grunnstammen i musikken hennes, sammen med sang, effekter og feltopptak.

Kl. 23.30:
Nothing Personal
er en Oslo-basert trio bestående av Dorothea Økland, Thea Emilie Wang og Solveig Wang. De beskriver sin metode som «kuratert improvisasjon», der de kombinerer elementer av jazz, eksperimentell pop, R&B og elektroakustisk musikk.

ultimAdvisor

Stikkontakt

●●●●●○

Elektronisk alkymi

Nothing Personal har et lidenskapelig forhold til dingser og vintage-elektronikk, og de graver seg dypt ned i gamle kretskort for å finne en iboende magi. Jeg elsker hvordan de klarer å forvandle gamle keyboards og synther funnet på loppemarked, til musikalsk gull. Det var nydelig å oppleve denne gløden, rett etter Elina Mikalsens hypnotiske opptreden.

Satchidananda1970

●●●●●○

Kosmisk harpe

For et publikum på Jakob denne kvelden!! Nala Sinephro var en spennende oppdagelse, og det var fantastisk å få ta del i denne lange, sammensatte konsertopplevelsen. Jeg hadde hørt fra venner om Sinephros debutalbumet Space 1.8, så jeg forventet en utfrika miks av folk, jazz og mer. Men konserten blåste meg av banen med en dyp, spaca og ektefølt ambient-vibb!

Nala Sinephro

Nothing Personal I Foto: Jonathan Vivås Kise

Elina Waage Mikalsen I Foto: Magnus Holmen

I samarbeid med

by:Larm, Kulturkirken Jakob