Thorbjørn Tønder Hansen og Yngve Slettholm (Foto: Signe Fuglesteg Luksengard)

Ultimas direktør slutter i Ultima og går over i ny stilling

Direktør og kunstnerisk leder Thorbjørn Tønder Hansen slutter i Ultima 1. januar 2023 for å gå over i stilling som Fondssjef i Fondet for dansk-norsk Samarbeid.

Thorbjørn Tønder Hansen har ledet Ultimafestivalen siden 2017 og har styrket festivalens kunstneriske profil, også gjennom to utfordrende korona-utgaver i 2020 og 2021.

Thorbjørn Tønder Hansen:
”Det har vært et meget stort privilegium gjennom de siste fem år å lede en av verdens fremste samtidsmusikkfestivaler og arbeide i et så dynamisk, mangfoldig, tverrkunstnerisk og internasjonalt orientert musikkmiljø som det norske. Jeg vil gjerne takke Ultimas styre og administrasjon, Ultimas medlemmer og øvrige samarbeidspartnere for utrolig godt og fruktbart samarbeid.”

Ultimas styreleder Yngve Slettholm:
”Thorbjørn Tønder Hansen har gjort en formidabel innsats som festivalsjef i fem år, og det er synd at han nå velger å forlate Ultima. Vi begynner nå prosessen med å rekruttere ny direktør og kunstnerisk leder og ønsker Thorbjørn lykke til i hans nye stilling.”

Ultimafestivalen finner sted i Oslo over ti dager hvert år i september. Den ble stiftet i 1991 og teller i dag 18 medlemsorganisasjoner. Festivalen er Nord-Europas største samtidsmusikkfestival.

For mer informasjon, kontakt:
Cathrine Nysæther, kommunikasjonssjef: cathrine@ultima.no+47 930 09 432
Yngve Slettholm, styreleder:yngvesl@hotmail.com+47 480 82 621
Thorbjørn Tønder Hansen, direktør og kunstnerisk leder: thorbjorn@ultima.no +47 91 91 78 59

Publisert torsdag 13. oktober 2022