Artister

Festivalhotell og hvordan komme seg dit

Vårt festivalhotell er Comfort Hotel Grand Central der tilreisende artister og delegater er innlosjert under festivalen. Hotellet ligger sentralt til midt i Østbanehallen.
Den enkleste og raskeste måten å komme seg til/fra Oslo Lufthavn Gardermoen på er med Flytoget. Hotellet ligger kun få minutters gange fra plattformen og du kan gå tørrskodd til hotellet derfra. Dersom du har behov for å bli møtt av en av våre frivillige, gi beskjed i god tid i forveien.

Comfort Hotel Grand Central
Adresse: Jernbanetorget 1, Østbanehallen, 0154 Oslo, Norge
Telefon: +47 22 98 28 00

Fakturainformasjon
Faktura sendes som EHF via organisasjonsummer eller på e-post til alf@ultima.no etter utført oppdrag. Faktura merkes med produksjonsnavn og dato.

Organisasjonsnummer: 990 703 043
Fakturaadresse:
Ultima Oslo Contemporary Music Festival / Ultimafestivalen
Besøksadresse: Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Postadresse: c/o Sentralen, Pb 183 Sentrum, 0102 Oslo

Festivalkontor
Ultima har festivalkontor på Sentralen i Oslo sentrum, ca. 5 minutters gange fra hotellet.
Adressen er Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo. Åpningstidene i festivalperioden er hver dag fra kl. 10 – 18.

Konsertbilletter
Ultimafestivalen har ikke festivalpass, så du trenger billetter til hvert enkelt arrangement. Antall fribilletter til egen konsert er definert i kontrakten. Det finnes ingen gjesteliste utover dette. Artister får rabatterte billetter til et utvalg konserter. Vennligst kontakt billetter@ultima.no innen 6. september, dersom du ønsker rabattkode.

Konsertsteder
Festivalen foregår på arenaer over hele Oslo. Ultimas arrangementer skjer på både store etablerte arenaer, samt små klubber, butikklokaler, industrilokaler, museer, skoler og utendørs. Informasjon om ditt spillested finner du i produksjonsplanen.

På hvert konsertsted finnes det en arenaprodusent fra Ultima som bistår med produksjonsrelaterte spørsmål. Du vil også se festivalens frivillige og stab, som er behjelpelige med alt fra reiseruter til inside-tips om det Oslo har å by på.

Ultima Festival Hub
I Vinterhagen på Sentralen kan du møte andre artister, frivillige, stab og delegater.
Mer informasjon kommer.

Mat og bevertning
Ultima tilbyr ikke matservering, da alle honorarer i utgangspunktet inkluderer diettpenger. Det vil likevel være enkel servering med kaffe, te, frukt og kjeks på konsertstedene. Det finnes mange hyggelige kafeer og restauranter i byen. Spør gjerne de frivillige om tips.

Transport
Vi oppfordrer våre artister til å benytte seg av kollektivtilbudet for å komme seg til og fra festivalarenaene. Ultima har ikke egen persontransport. Ved behov for transport av utstyr må dette meldes fra til transportkoordinator på e-post innen 15. August.
Inn med mailadresse her!

Varsling om trakassering og diskriminering
Har du opplevd kritikkverdige forhold på Ultima? Vennligst fyll ut dette skjema (anonymt) her

Programforslag

Ultima er Nordens største samtidsmusikkfestival som årlig presenterer mer enn 60 produksjoner med over 150 opphavspersoner og 400 utøvere involvert. Vi tar imot programforslag fra profesjonelle komponister, ensembler og kunstnere.

Ønsker du å bidra kunstnerisk på Ultimafestivalen, send inn ditt programforslag til program@ultima.no.
Vi får mange programhenvendelser og ber om forståelse for at det kan ta noe tid å få svar.

Hva er vi ute etter?
Vi søker nyskapende og eksperimentelle verk og produksjoner i ulike formater: installasjoner, konserter, audiovisuelle og interaktive prosjekter. Ultima vil gjenspeile mangfoldet i samfunnet både blant publikum, på og bak scenen, og ønsker derfor søkere med ulik alder, kjønn, seksuell orientering, religion og etnisk bakgrunn.

Programforslaget må inneholde:

  • Prosjektbeskrivelse (maks 500 ord/3000 tegn inkl. mellomrom)
  • Krav til venue
  • Budsjettforslag i PDF eller Excel
  • Teknisk rider
  • Bilder
  • Lenker til video og/eller lyd