Frivillig

Vil du være frivillig på Ultima?

Som frivillig får du grundig erfaring med festivalarbeid, bli kjent med mange hyggelige mennesker og få ekstraordinære kunstneriske og musikalske opplevelser du sannsynligvis aldri har sett eller hørt maken til.

Vi håper du melder deg, enten du har jobbet for oss før, eller det er første gang du gjør frivillig arbeid.

Som frivillig får du
  • Gratis adgang til festivalens arrangementer (så lenge det ikke er utsolgt)
  • Mulighet til å ta med en venn på utvalgte konserter
  • Ultima festivalmerch
  • Mat og drikke
  • Kick-off og etterfest
Dette forventer vi av deg
  • Du jobber minimum to vakter (ca. 7 timer pr. vakt), eller fire korte vakter (ca. 3,5 timer pr. vakt)
  • Du stiller presis, positiv og edru til avtalte tider
  • Du gir beskjed i god tid dersom du blir syk eller ikke kan jobbe
  • Minimumsalder 16 år

Som frivillig hos oss kan du jobbe med

Produksjon
Produksjonsassistent

Du er assistent på utvalgte arrangementer på festivalen. Du hjelper til med å klargjøre arenaen før innslipp av publikum, er tilgjengelig for spørsmål fra musikere og kunstnere, og bidrar til at prøver og avvikling forløper som planlagt. Jobben passer for deg som ønsker innsikt i hvordan et kulturarrangement avvikles i praksis, og du trives med en variert og litt uforutsigbar arbeidshverdag.

Rigg

Du hjelper til å rigge opp og ned scener, publikumsarealer og teknisk utstyr. Du er positivt innstilt og glad i fysisk arbeid.

Transport

For deg som har sertifikat og er trygg på å kjøre stor varebil i Oslo. Du transporterer alt fra instrumenter, utstyr, musikere og andre medvirkende i festivalen.

Kommunikasjon
Sosiale medier/foto

Er du glad i å ta bilder og filmsnutter? Har du en interesse for sosiale medier? Du assisterer Ultimas kommunikasjonsavdeling og er rundt på festivalarenaene for å dokumentere det som skjer på og bak scenen. Du er selvgående og uredd.

Vertskap
Konsertvert

Liker du å jobbe med mennesker?
Konsertvertene jobber i team på festivalarenaene rundt omkring i byen. Du er Ultimafestivalens ansikt utad og bidrar til å gi publikum en best mulig konsertopplevelse. Sammen med de andre på teamet prepper du arenaen, setter opp bannere, selger og scanner billetter, deler ut program og svarer på spørsmål fra publikum.
Det er viktig at du er positiv, gjør deg kjent med konsertprogrammet og praktiske deler ved arenaen (som lokalisering av toalett og bar).

Internservice

Er du sosial og liker mennesker? Som frivillig i festivalens internservice tar du imot og registrerer frivillige som kommer på jobb.

Din hovedoppgave er å ta vare på frivillige, praktikanter og arenaprodusenter, og sørge for at de får det de trenger av mat, drikke, og festivalmerch.

Du hjelper til på festivalkjøkkenet i frivillig-huben i 2. etasje på Sentralen, og bidrar til å få utstyr og mat ut til arenaene.

Høres dette interessant ut?

Registrer deg som frivillig

For ytterligere spørsmål, kontakt oss på
frivillig@ultima.no

Sebastian Fongen Langslet – Produksjons- og frivilligkoordinator
sebastian@ultima.no
+47 47 90 80 37