Being Somewhere

Robert Seaback I Alessandra Rombolà

Søndag 17. september, kl. 17:00–18:00
150 kr

Den amerikanske komponisten Robert Seaback er fascinert av hvorvidt følelsen av å «være et sted» avhenger av å faktisk være fysisk til stede i et gitt rom. Being Somewhere er en flerkanals elektroakustisk performance som utforsker digital virkelighet. Seaback benytter feltopptak, fysiske lydopplevelser og digital manipulasjon for å transportere lytteren til fiktive steder der forskjellige typer rom møter hverandre.

Musikere som spiller live i konsertrommet, står i kontrast til de elektroniske lydene og forsterker følelsen av ustabilitet. Vi oscillerer fram og tilbake mellom den virtuelle og den virkelige verden. Resultatet er et hyperrealistisk rom der kroppen føles som den er et annet sted, mens bena dine er plantet på bakken her og nå. Verket markerer avslutningen av Seabacks doktorgradsprosjekt ved Norges musikkhøgskole.

NB: Gratis inngang for alle med studentbevis.

ultimAdvisor

Deeplistening

●●●●●○

Mat for øret

Alle som liker å lytte etter ørsmå detaljer, i dyp konsentrasjon, og samtidig bli overrumplet av lydenes kraft, vil elske Robert Seabacks musikk.

Zelda

●●●●●○

Et fysisk nærvær

Noen av de akustiske effektene kjenner jeg igjen fra gaming, eller å se på en 4D-film i surround. Forskjellen var at jeg ikke ble lokket inn i en kunstig verden. Det er et vanvittig håndverk som ligger bak denne opplevelsen, og du sitter igjen med en utrolig følelse av å være veldig til stede i din egen kropp...

Robert Seaback I Foto: Steph Denardo

Fløyte

Alessandra Rombolà

Forhåndsinnspilte samples

Ingar Zach, Marika Shultze

I samarbeid med

Norges Musikkhøgskole (NMH)