To be in the margins is to be part of the whole

Curating Lab I Mohammad Reza Mortazavi I Tøyenorkesteret I Harald Johannessen I David C. Timme I DJ Amuleto Manuela I Viktor Bomstad & Ruhail Qaisar I B16 I Vjolla I Venus Ex Machina mm

Lørdag 23. september, kl. 13:00–01:00
Gratis

Lek, lærdom og larm: Fra dag til natt vil en eklektisk samling utøvere forvandle Tøyens kriker og kroker med 13 pop-ups, konserter, forestillinger, workshops, installasjoner og et kjøkken med mål om å forene perifere stemmer og uttrykk. Å være marginal handler om mer enn å stå i periferien. Det er i disse rommene hvor vi er drevet bort og gjort mindre, vår maktesløshet kan opphøre. Test instrumenter, interager med lydverk, reis med toget og lag mat. Inviter verden inn i din!

To be in the margins is to be part of the whole er kuratert av Ultimas Curating Lab.

Program

Kl. 11.15, 13.15 & 15.15 Gamle Munch (oppmøte ved hovedinngangen)
Gebrokken: Endemisk norsk
Reserver billett her (FULLT)

En lydvandring med tog som starter på Tøyen stasjon der du får utdelt høretelefoner før turen. Du vil høre en blanding av elektroakustisk komposisjon og gebrokne stemmer som formidler det å være norsk på tur. Toget tar deg til Movatn stasjon der du møter en skikkelse som bor i skogen – før du returnerer til Tøyen.
Askeladden viser vei til toget og videre innover i Nordmarka.
Regissert av Arturo Tovar med musikk av Cisser Mæhl og Jenny Berger Myhre.

Kl. 13–22 Gamle Munch / Prosjektrommet
Makda Embaie: Nå, når vi har vært sammen

Makda Embaie utforsker kroppen som en arkeologisk beholder i denne språk- og lydinstallasjonen. Hos hver og en finnes et språkrepertoar frembragt av minner og erfaringer hvor forskjellige lag vil kunne fremtre ved et nærmere blikk. Du kan lytte til verket gjennom flere puter plassert oppå et mykt teppe.

Kl. 13-22 Gamle Munch
Sayehdār: Slushiessences
Installasjon

Kl. 13 & 14 Tøyen torg
Pop-ups: Tøyensk mitose
Vjolla Emiri, Ilavenil Vasuky Jayalapan og Victoria Sophie Gulliksen

Fem pop-ups på ulike «stasjoner» vil pågå i en time lang løype på torget. En eklektisk samling utøvere forvandler baren, biblioteket, restauranten og blomsterbutikken. Når utøvernes 10-minutters solo opphører, vil duoen B16 & Tøyenorkesteret og venner* markere slutten på løypa med en improvisert danse- og trommeopptreden.
*Venner: David Cariano Timme og Harald Johannessen

Kl. 13.30 & 15.30 Gamle Munch (oppmøte ved hovedinngangen)
Guidet omvisning med Open House Oslo

Arkitekturfestivalen Open House Oslo guider publikum i den moderne arkitekturen på det gamle Munchmuseet.

Kl. 14-16 Gamle Munch / Vinterhagen
Verksted: Wireless Imagination
Obligatorisk påmelding her Begrenset kapasitet.

Bygg din egen radiosender i denne DIY-workshopen fasilitert av komponist og lyddesigner Venus Ex Machina. Verkstedet er preget av Machinas fascinasjon for radiokommunikasjonens mytiske og grenseløse kvaliteter.
Ingen musikalske forkunnskaper påkrevd. Alder: +18
Verkstedet er på engelsk.

Kl. 15–18.30 Gamle Munch / Kaféen
Dep.artment: gOURmet Community Kitchen

Lag mat og improviser i fellesskap i dette pop-up-kjøkkenet med Dep.artment. Dep-artment benytter frukt og grønnsaker som ellers ville blitt kastet etter zero waste-prinsippet. Det skal lages forretter og tilbehør i tapas- og meze-stil. Med improvisering kan all slags mat harmonere! Ta gjerne med ingredienser hjemmefra.

16.30-17.00 Gamle Munch / Kaféen
Performance: Andrei van Wyk

Et work-in-progress-verk som involverer vokal, pedaler, samplere og bærbar PC. Kuratert og fasilitert av Nuts and Bolts.

KVELDSKONSERTER
(Alder: +18)

Kl. 19 Gamle Munch / Foredragssalen
Venus Ex Machina
Bli med inn i matematikkens og maskinenes binære verden når Venus Ex Machina (aliaset til Nontokozo F. Sihwa) bruker den til å skape en lydverden som er grenseløs – mørk, mytisk og dansbar.

Kl. 20 Gamle Munch / Foredragssalen
Viktor Bomstad & Ruhail Qaisar
I dette støysentrerte samarbeidet mellom joikeren Viktor Bomstad og den selvlærte artisten Ruhail Qaisar, kan du lytte til et uvanlig møte i grenselandet mellom det samiske og indiske. Qaisars grove pedaleffekter med Bomstads joiking mot et amp-tungt bakteppe, kulminerer i et friksjonsfylt lyd- og lysshow.

Kl. 21 Gamle Munch / Foredragssalen
Mohammad Reza Mortazavi
Den iransk-tyske solo-perkusjonisten har gjenoppfunnet håndtromming. Mortazavi bruker kroppen som et sonisk kompass når han veksler konsentrasjon og å gi slipp, bokstavelig talt. Lytt til perkusjonisten vike fra hjemlandets tradisjonelle teknikker i reisen som tar oss gjennom både urgamle og moderne innflytelser.

Kl. 22–01 Gamle Munch / Kaféen
Ultimas etterfest med Amuleto Manuela, NAGAVER, ASDFGHJKL
DJ-ene Amuleto Manuela, NAGAVER og ASDFGHJKL vil markere slutten på dagen med DJ-sett på Ultimafestivalens offisielle etterfest. Dra på en reise gjennom sted, sjangre og stemninger med Amuleto Manuelas prosessbaserte tilnærming i sine lydkreasjoner, NAGAVERs bearbeiding av tamilsk folkemusikk, og ASDFGHJKLs eklektisk-elektroniske miksturer.

Alle arrangementene er gratis.

Om Curating Lab
Curating Lab består av David Cariano Timme, Sally Sayehdār, Shaon Bedannita Mukherjee, Faduma Mohamud, Luis Félix, Kristine Utne Stiberg og Lisa Teige. I et helt år har de deltatt i et kurs for unge kuratoraspiranter organisert av Ultima og partnerskapet Sounds Now. Deltakerne i Curating Lab interesserer seg for et bredt spekter av lyd- og musikkuttrykk, for inkludering og en representasjon av stemmer i kulturfeltet. Arrangementene har ingen spesifikk målgruppe, men representerer et mangfold av kunstformer og perspektiver som involverer og inkluderer lokale fellesskap og virksomheter, offentlige organisasjoner, og folk i alle aldre.

* Kilde: Feminist Theory: from Margin to Centre av bell hooks

Mohammad Reza Mortazavi I Foto: David Barajas

Venus Ex Machine I Foto: Symrin Chawla

Ruhail Qaisar

DJ Amuleto Manuela

Viktor Bomstad. Foto: Cecilie Trogstad Johnsen

Ilavenil Vasuky Jayapalan, 'Self Portrait' (2023). Foto: Ilavenil Vasuky Jayapalan

Vjolla Emiri. Foto: Maja Brenna

I samarbeid med

    Dep.artment, Glasnost, Deichman Tøyen, Tøyen Orkester/Oslo kulturskole, Tøyen Frivilligsentral, Tøyen Pizza & Grill, Open House Oslo

Støttet av