Curating Lab med Ultima

Er du interessert i musikk eller nysgjerrig på eksperimentelle uttrykk på tvers av sjangre? Ultimafestivalen søker deltakere til Curating Lab – et kurs for deg mellom 20-35 år hvor du lærer å lage gode opplevelser og arrangementer med musikk og lydkunst.

Kurset gir en grundig innføring i kurateringprosessen, fra idé- og konseptutvikling, til formidling, praktisk gjennomføring, inkludering og samfunnsansvar.

Du får møte og lære av erfarne kuratorer og mentorer. Deltakerne blir også involvert i oppgaver relatert til kuratering av programmet til Ultimafestivalen 2023.

Curating Lab består av samlinger som gjennomføres på ettermiddags- og kveldstid i Oslo høsten 2022 og våren 2023 i regi av Ultimafestivalen. Kurset varer i ett år med oppstart i september 2022 og avslutning i forbindelse med festivalen i september 2023. Første samling er tirsdag 13. september fra kl. 16-20. De resterende kursdatoene vil besluttes i samråd med deltakerne.

Vi søker deg som:

  1. Har noe erfaring fra kunst- og kulturfeltet, for eksempel som kulturarrangør, kurator, kunstner, musiker, komponist eller låtskriver
  2. Er mellom 20 og 35 år
  3. Er bosatt i Norge

Ultima vil gjenspeile mangfoldet i samfunnet både blant publikum og menneskene på og bak scenen. Vi ønsker søkere med ulik alder, kjønn, seksuell orientering, religion og etnisk bakgrunn. Formålet med Curating Lab er å bringe nye stemmer og ulike kunstuttrykk inn i kurateringen av prosjekter i det eksperimentelle musikkfeltet. Vi vil derfor å sette sammen en gruppe deltakere som representerer ulike erfaringer, kunstfelt og sjangre.

Som deltaker på Curating Lab får du:

  • Gratis kursdeltakelse
  • Solid kunnskap og erfaring om kuratering og utvikling av kunst- og kulturarrangementer
  • Delta på deler av Ultimas delegatprogram – festivalens gjesteprogram for norske og internasjonale kuratorer, kunstneriske ledere og presse
  • Nye kontakter og utvidet nettverk i lydkunst- og samtidsmusikkfeltet
  • Spennende kunstopplevelser og billetter til konserter og forestillinger på Ultimafestivalen
  • Attest

Ta kontakt på e-post torunn@ultima.noeller telefon 452 67 112 dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.

Ønsker du å søke?
Send motivasjonsbrev (ca. 250 ord), CV og referanser til info@ultima.no. Merk e-posten med «Curating Lab – Ultima 2022».

Søknadsfrist: 12. juni 2022.

Curating Lab er en del av nettverket Sounds Now med støtte fra EUs Kreativt Europa-program.

Med støtte fra

   

I samarbeid med