Ultima Extra: Organotopia 30/1-24

Ultima Extra: Organotopia – filmvisning og panel

30/1-24, 14.00-16.00 - Filmvisning + panel
17.00 - Filmvisning
Kunstnernes Hus
Gratis

Nils Henrik Asheims Organotopia er et av de største live-begivenhetene i Ultimafestivalens historie. I 12 timer den 17. september 2022 var Paulus kirke og Birkelunden på Grünerløkka omgjort til en stor, sonisk lekeplass.

En lang rekke utøvere, sangere, dansere, musikere, studenter og lokalbefolkning var, under ledelse av komponist og organist Nils Henrik Asheim og arkitektene Søstra100, med på å forvandle parken og den urbane utformingen i nærområdet til dette spektakulære kunstneriske prosjektet.

Med utgangspunkt i Paulus kirkeorgel som midtpunkt ble det fremført musikk der elementer fra klassiske verk ble kombinert i en nyere musikk i en ny komposisjon. Ulike kulturer og identiteter ble representerte via de vokale bidragene. En elektronisk remiks av konserten ble spilt ute i parken i samspill med med bylyder, performance, spesialdesignede skulpturer som fremhevet Birkelundens historie gjennom erfaringene og minnene til brukere av parken. Les mer om prosjektet her.


Arrangementet 30/1-24 presenterer en filmvisning av Organotopia, etterfulgt av en paneldebatt med kunstneriske og politiske perspektiver på kunstens og lydens rolle i det offentlige rom, og hvordan skape best mulige resultater i prosjekter som involverer kunst og lokalsamfunn.

Panelet innledes av opphaverne, som gir et innblikk i hvordan de jobbet med stedet, historiene, beboerne, frivillige, studenter og håndverkere i prosessen med å lage Organotopia.


Paneldeltakere:

Moderator Anne Hilde Neset – Direktør på Henie Onstad Kunstsenter

Nils Henrik Asheim – Komponist, organist

Mira Hahn – Arkitekt/Søstra100

Abdirahmaan Hasan – Deltaker i prosjektet gjennom Nøkkel til byen

Nora Helset Pran – Daglig leder for Frivillighetssentralen Grønland

Mari Fredriksen Sundet – Kunstfaglig prosjektleder og kurator for Oslo kommunes kunstsamling

Publisert tirsdag 19. desember 2023